پیش از شروع مبحث ابتدا تعریف ابتدایی بر روی دو پروتکل مشهور SSH و Telnet داشته باشیم. SSH مخفف کلمه Secure Shell و Telnet مخفف کلمه TeleNetwork می‌باشد که این دو، دو پروتکل شناخته شده شبکه برای اتصال از راه دور در شبکه‌های کامپیوتری هستند. این دو پروتکل در عمل هیچ تفاوتی ندارند، تنها تفاوت میان آن‌ها رمزنگاری است. پروتکل تلنت در اصطلاح رمزنگاری، اطلاعات را به صورت Clean Text ارسال میکند. یعنی هیچگونه رمزنگاری بر روی رمز عبور ما انجام نمی‎‌دهد. ولی SSH پیام ها را بصورت رمز شده در شبکه ارسال می کند.

اگر میخواهید ببینید سوئیچ سیسکو شما SSH را پشتیبانی میکند یا خیر بررسی کنید ببینید آیا دستور crypto  را اجرا میکند یا خیر، اگر اجرا نکرد، سوئیچ شما از قابلیت SSH پشتیبانی نمیکند اما از قابلیت Telnet احتمال خیلی زیاد پشتیبانی میکند.

در ادامه به پیکربندی سوئیچ سیسکو برای اجرای تلنت می پردازیم:

  • برای سوئیچ خود یک نام تعیین میکنیم:

switch(config)#hostname fanpars

در اینجا اسم سوئیچ خود را fanpars قرار دادیم.

  • یک ip لازم داریم تا بتوانیم به سوئیچ متصل شویم:

fanpars(config)#interface vlan1

fanpars(config-if)#ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

دستور پایین بیان میدارد تنظیمات ثابت بماند.

fanpars(config-if)#no shutdown

fanpars(config-if)#exit

حال به تنظیمات فعال سازی تلنت می‌پردازیم:

 fanpars(config)# line vty 0 4

مشخص کردیم 5 نفر میتوانند همزمان از طریق تلنت به شبکه متصل شوند. لازم به یادآوری است که همیشه اعداد در محصولات سیسکو از 0 شروع میشود یعنی اگر شما vty را صفر خالی قرار دادید یعنی یک نفر میتواند اما اگر نوشتید 1 0 یعنی دو نفر میتوانند همزمان متصل شوند.

fanpars(config-line)#password 123456

fanpars(config-line)#exit

fanpars(config)#exit

حال نیاز داریم تنظیمات را به نحوی ذخیره کنیم تا هرگاه به هر دلیلی سوئیچ ما خاموش شد و کلا از برق کشیده شد، وقتی دوباره به برق زدیم نیاز به تنظیمات مجدد نباشد و تمام تنظیمات بصورت ذخیره شده اجرا گردد.

fanpars#wr